Waarom wordt er gebouwd?
Uit het onderzoek Waterwijk Seniorenproof kwam naar voren dat er onder senioren in de Waterwijk behoefte is om te verhuizen binnen hun wijk. Er zijn op dit moment niet voldoende woningen om in die behoefte te voorzien. Hierdoor blijven ouderen in een eengezinswoning wonen, waardoor er te weinig woningen beschikbaar komen voor jonge gezinnen. De bouw van seniorenappartementen bevordert de doorstroom in de Waterwijk. In de eengezinswoningen die vrijkomen, kunnen jonge gezinnen zich vestigen.
Waarom wordt er gebouwd op deze locatie?
Waterwijk is een volwassen wijk in Almere. Om hier bij te bouwen is gekeken naar grond die nog beschikbaar is. De locaties bij de Schelvisstraat/Karperweg en ook de locatie bij de Leeghwaterplas zijn aangewezen om te bebouwen.
Waarom kan de hoogte van het gebouw niet aangepast worden?
Om het plan financieel haalbaar te maken zijn er minimaal 35 appartementen nodig. Dit aantal is alleen mogelijk bij vijf of meer bouwlagen. Door leidingen en kabels die onder de grond liggen is de ruimte die bebouwd kan worden op de kavel beperkt. Hierdoor is het noodzakelijk de hoogte in te gaan.
Hoe zit het met parkeren?
Er worden 32 parkeerplaatsen gerealiseerd op het terrein van het woongebouw. Dit aantal voldoet aan de vastgestelde parkeernorm van 0,9 parkeerplaats per sociale huurwoning. Wij horen graag uw mening of extra parkeerplaatsen in de wijk gewenst zijn. Dit kan dan wel ten koste gaan van het aanwezige groen.
Verdwijnt er groen voor de bouw?
Het huidige grasveld zal bijna geheel verdwijnen, maar de nieuwe groenstrook bij het woongebouw wordt opnieuw ingericht met beplanting. U kunt hier tijdens de participatiebijeenkomst op 3 maart over meedenken.
Hoe komt het gebouw er uit te zien?
De vorm van het gebouw ligt vast, het gaat om een gebouw van 5 bouwlagen, op de begane grond komen 3 woningen en op elk van de 4 verdiepingen komen 8 woningen. Tijdens de participatiebijeenkomst op 3 maart kunt u meedenken over de verdere uitstraling van het gebouw.
Hoe verloopt de procedure voor de vergunningsaanvraag?
Om de bouw aan de Karperweg mogelijk te maken is een afwijking van het bestemmingsplan nodig. Hiervoor is een aanvraag omgevingsvergunning bij de gemeente ingediend. De aanvraag wordt eerst beoordeeld voordat deze gepubliceerd wordt. Daarna wordt de aanvraag omgevingsvergunning met een ontwerpbesluit en een ontwerpverklaring van geen bedenkingen gepubliceerd op overheid.nl, en liggen daarna ter inzage gedurende 6 weken Tijdens deze periode kunt u een zienswijze indienen. Daarna wordt een besluit op de vergunningsaanvraag genomen.
Waar kan ik nog mijn mening over geven op de participatiebijeenkomst van 3 maart?
Over de uitstraling van het gebouw, de inrichting rondom het gebouw en de ontsluiting en het parkeren in de omgeving. De hoogte van het gebouw ligt vast en is geen onderdeel van de participatie.
Wat voor soort huurwoningen komen er?
In Waterstate komen 35 sociale huurappartementen, onderverdeeld in 17x 2- Kamerwoningen van circa 43 m2 en 18x 3-Kamerwoningen van circa 58 m2. Op de begane grond aan de zijde van het naastgelegen Kinderdagverblijf worden inpandige bergruimten gemaakt.
Bij de woningtoewijzing wil Woningstichting GoedeStede de ‘voordeelregeling’ en de ‘van groot naar beter’ regelingen inzetten. De toewijzing van de woningen verloopt uitsluitend via Woningnet Almere. Het is raadzaam u nu alvast in te schrijven bij Woningnet. Aanvullende informatie over de woningen en de woningtoewijzing zal te zijner tijd beschikbaar op de website van woningstichting GoedeStede.