Bos der Onverzettelijken

Het Bos der Onverzettelijken is een levend monument aan de Vrijheidsdreef in Almere Stad- Oost. Op initiatief van Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945 is tussen 1992 en 1993 het bos aangelegd. Meer dan 2.000 bomen zijn er met de hand geplant, als herinnering aan alle gefusilleerde Nederlandse verzetsstrijders.

Na 20 jaar is het Bos der Onverzettelijken behoorlijk uit zijn voegen gegroeid, waardoor het het bos een duidelijke structuur en identiteit mist. Ook zijn de meeste bomen door ouderdom en stormschade aan vervanging toe. Om ervoor te zorgen dat dit levende monument het oorspronkelijke doel weer kan vertegenwoordigen, vormen we het bos om tot een duurzaam park. Een park met een sterke eigen identiteit, dat ook geschikt is voor (landelijke) herdenkingen en educatieve projecten.

Het bos wordt in fasen omgevormd tot een park.

Herdenkinsveld verboden voor honden

Het Herdenkingsveld in het Bos der Onverzettelijken is sinds enige tijd verboden voor honden. Het Herdenkingsveld is een plek van rust en bezinning. We hebben een hek om het veld geplaatst. Borden geven aan dat het veld verboden is voor honden. 

Vleermuiskast

In het Bos der Onverzettelijken is een vleesmuiskast geplaatst. Vleermuizen kunnen hier overnachten of een nieuwe kolonie stichten.